วันจันทร์ที่ 25 เมษายน พ.ศ. 2554

Enzymes are good medicine.

Enzymes are good medicine.

Healthy food is an important part of our lives,  its our slogan...so let's be healthy ....

To defeat stubborn diseases, consumeenzymes in fresh, uncooked foods and insupplements.
Enzymes are chemical substances produced inthe living organism. They are marvellousorganic catalysts which are essential to life as
they control all the chemical reactions thattake place in a living system. Enzymes arepart of all living cells, including those of plantsand animals.

The term enzyme, which literally means inyeast', was coined following the demonstrationof catalytic properties of yeast and yeastjuices. Although enzymes are produced in the living cell, they are not dependentupon the vital processes of the cell and work outside the cell. Certain enzymes ofyeast, for instance, when expressed from the yeast cells are capable of exertingtheir usual effect, that is, the conversion of sugar to alcohol.

It has been estimated that there are over 20,000 enzymes in the human body.This estimate is based on the number of bodily processes that seem to requireaction. However, so far only about 1,000 enzymes have been identified. But theirgreat role in nutrition and other living processes has been firmly established.They are protein molecules made up of chains of amino acids. They play a vitalrole and work more efficiently than any reagent concocted by chemists.

Thus for instance, a chemist can separate proteins into their component aminoacids by boiling them at 166 o C for over 18 hours in a strong solution ofhydrochloric acid, but the enzymes of the small intestines can do so in less thanthree hours at body temperature in a neutral medium.
A feature which distinguishes enzymes from inorganic catalysts is that they areabsolutely specific in their actions. This means that a particular enzyme can causereactions involving only a particular type of substance or a group of closely relatedsubstances. The substance on which the enzyme acts is known as "substrate." Thespecificity of an enzyme is, however, related to the formation of the enzyme-substrate complex which requires that the appropriate groupings of bothsubstrate and enzyme should be in correct relative position. The substrate must fit the enzyme like a key fits its lock.

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น